2014-2018

Canticorum zingt over oorlog, vrede en herinnering in Oeren

Wanneer:
24.06.2018
Tijdstip
15:30 - 16:30

CanticoriumHet Gemengd Koor Canticorium uit Adegem brengt op zondag 24 juni een gelegenheidsconcert over oorlog, vrede en herinnering in het kerkje van Oeren (Alveringem). In de schaduw van dit kerkje ligt hun dorpsgenoot Jules De Vusser begraven. De soldaat komt op 15 december 1917 om het leven bij de ontploffing van een munitieopslagplaats in Kaaskerke.

Het koor heeft een lange traditie in het muzikaal verzorgen van Canadees-Pools-Britse herdenkingsplechtigheden op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem en de viering op 11 november. Het koor bestaat uit een 50-tal zangers en verzorgt de uitvaarten en een aantal ‘speciale’ vieringen in de kerk van Adegem. De laatste jaren verzorgt de groep ook steeds meer concerten waarop profane liederen worden gebracht.

Op zondag 24 juni bezoeken de koorleden een aantal plaatsen in de Westhoek die nauw verbonden zijn met de Eerste Wereldoorlog: Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele 1917, Essex Farm Cemetery... De laatste halte op hun herinneringstocht is de Belgische militaire begraafplaats van Oeren.

Op deze idyllische plaats brengt het Gemengd Koor Canticorium, onder leiding van dirigent Jan Wauters, muziek uit verschillende perioden en in verschillende stijlen uit het rijke koorrepertorium. Er worden ook nieuwe liederen gezongen. Er wordt vooral gestreefd naar veel afwisseling, zodat de luisteraar geboeid blijft tot het einde. De toegang tot het concert is gratis.

Kerk Oeren, Oerenstraat 21, 8690 Oeren (Alveringem)

 

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Toerisme en Cultuur Alveringem

  • |
  • tel. 058 288.881 | fax 058 288.883
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera