2014-2018

Nieuwe publicatie: Kerk en kerkhof van Alveringem

Wanneer:
21.10.2013

Alveringem Kerk 001Na intensief archief- en veldonderzoek heeft kunsthistorica Anne-Mie Havermans het boeiend historisch relaas van de kerk en het kerkhof van Alveringem in een vlot leesbare en rijk geïllustreerde publicatie gegoten.

De publicatie Kerk en kerkhof van Alveringem, een kerk te midden van een funeraire wereld in beweging brengt een korte historiek van het dorp, een diepgaande bespreking van de kerk, het kerkhof en de toekomstplannen.

Nog nooit eerder gepubliceerde gegevens over kerk en kerkhof worden vlot leesbaar gepresenteerd, met tal van illustraties. Kerk en kerkhof, en alle verhalen die eraan vasthangen overstijgen het locale. Dit geldt in het bijzonder voor het funeraire erfgoed. Het eeuwenlange onderhoud van het kerkhof als een omgrachte tuin met bomen, de bijzonder interessante grafplaten in de kerk met een duidelijke link naar het funerair erfgoed op het kerkhof, alsook het militair erfgoed krijgt volop aandacht. De Groote Oorlog is nooit ver weg.

Er wordt ook stilgestaan bij de uiterlijke kenmerken van de graftekens, zoals symboliek, materialen, type, stijl, ontwerpers en uitvoerders. Hieraan worden persoonlijke verhalen en iconografisch materiaal gelinkt. Tot slot wordt de toekomstvisie gepresenteerd door Buro voor Vrije Ruimte.

De brochure wordt voorgesteld op maandag 21 oktober om 20 uur in de gemeenteraadszaal van het gemeentehuis Hof van Wyckhuize, St.-Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem.

De publicatie kost  € 15, indien u ze zelf komt ophalen bij de dienst Toerisme en Cultuur, St. Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem of in het Erfgoedhuis Bachten de Kupe, Leopold II-laan 2, 8670 Koksijde (Oostduinkerke). Wenst u dat de publicatie opgestuurd wordt, dan betaalt u € 20. 

Belangstellenden dienen het verschuldigde bedrag over te maken op het rekeningnummer van het gemeentebestuur BE31 0910 0020 6355, BIC: GKCCBEBB met vermelding van 762 01/161-48.

 

 

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Toerisme en Cultuur Alveringem

  • |
  • tel. 058 288.881 | fax 058 288.883
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera