2014-2018

'Café Passé' opent zijn deuren in Dorpspunt in Beveren

Wanneer:
19.03.2019
Tijdstip
14:00 - 16:00
Plaats:
Dorpspunt-in-Beveren Beveren-aan-de-IJzer

KapelhofOp dinsdag 19 maart 2019 om 14 u. opent ‘Café Passé’ zijn deuren in Dorpspunt in Beveren. ‘Cafe Passé’ nodigt mensen uit om aan de hand van foto’s en verhalen herinneringen te delen over het dagelijkse leven in vervlogen tijden. Ter gelegenheid van de officiële opening krijgen de bezoekers koffie en taart.

Het Dorpspunt is een plek waar inwoners van Beveren-aan-de-IJzer (Alveringem) en de omliggende dorpen elkaar kunnen ontmoeten en diensten terugvinden die uit de plattelandsdorpen zijn verdwenen. Het wordt uitgebaat door mensen die in de uitvoering van hun taken ondersteund worden door De Lovie vzw. Het Dorpspunt wil mensen met elkaar verbinden en investeren in een warme en zorgzame buurt.

Intussen is Dorpspunt een platform geworden voor heel wat nieuwe initiatieven, met als jongste telg ‘Café Passé’. Dit ‘erfgoedcafé’ is er elke derde dinsdag van de maand (uitgezonderd in juli en augustus) en wil alle aspecten van het dagelijkse dorpsleven aan bod laten komen: dorpsfiguren, lokale landbouw, beroepen, kerk en geloof, scholen, feesten, … Breng je oude foto’s, prentkaarten, affiches en andere verborgen parels mee. Interessante verhalen worden geregistreerd en oude foto’s en documenten ter plekke ingescand. Op die manier kunnen we waardevol erfgoed, dat dreigt verloren te gaan, bewaren voor de toekomst.

Café Passé’ is een initiatief van de dienst Mens & Vrije Tijd Alveringem in samenwerking met Dorpspunt in Beveren, Westhoek Verbeeldt en de plaatselijke erfgoedman Dirk Claerhout.

Café Passé start op dinsdag 19 maart 2019 om 14 uur, daarna elke derde dinsdag van de maand (niet in juli en augustus) 14-16 u.

Plaats: Dorpspunt in Beveren, Roesbruggestraat 20, 8691 Beveren-aan-de-IJzer

Info: Mens & Vrije Tijd Alveringem | 058 28 88 81 | cultuur@alveringem.be

Afbeeldingen

Terug naar overzicht

  Zoeken  

  • Toerisme en Cultuur Alveringem

  • |
  • tel. 058 288.881 | fax 058 288.883
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera